Mosaic de vinyes

La vinya esquitxa el terme de Baldomar. Des dels llocs més elevats, forma una constel·lació inconfusible, que contrasta vivament amb els conreus que l’envolten. Retalls bruns a l’hivern, i a l’estiu, plens d’una vitalitat verda i fresca. Distribuïdes aquí i allà, les diferents vinyes atorguen matisos variants als nostres vins.

Des que al 1981 vam plantar la primera vinya, el nombre de parcel·les pròpies de les que Vall de Baldomar disposa  han anat augmentant per poder respondre a la demanda dels nostres clients. +ValldeBaldoma_Mosaicdevinyes_2

FINQUES AMB PERSONALITAT

Des que vam plantar la primera vinya l’any 1981, la propietat ha anat creixent en nombre de parcel·les. Avui disposem d’una vintena d’hectàrees, pròpies o bé d’altres agricultors amb qui mantenim acords de col·laboració.
Cadascuna de les finques, sigui a la planura o als llocs més aïllats i muntanyosos del municipi, expressa un caràcter únic, suma de les condicions concretes del lloc i de les varietats que acull. Cada vinya té la seva petita història i la suma de totes elles configura un relat ric i complex, que com més va, més important esdevé per a la trajectòria del celler.

LES APTITUDS DE L’ENTORN

Grans extensions a prop del poble; partides a la vora dels camins, al peu de l’alzinar o als marges més elevats; petites vinyes plantades en suaus pendents: sigui on sigui, els ceps troben a la vall un entorn propici, que protegeix les arrels i acarona el raïm.
Els vents i les boires porten humitat mentre els sòls profunds de calç i argila retenen l’aigua tan preuada durants els mesos de sequera. A l’estiu, amb les vinyes carregades de pàmpols, l’amplíssima oscil·lació tèrmica entre el dies i les nits protegeix la bona salut de les plantes. La nostra vall és un lloc tocat per qualitats naturals, que com a viticultors procurem conduir i aprofitar.

UNA VITICULTURA PRECISA

L’objectiu de la tasca que fem al camp és obtenir un raïm de la qualitat més alta. La terra és rica i ens interessa limitar-ne la productivitat. Per assolir-ho, cuidem el conreu amb tractaments mínims, podes curtes i orientacions adients.
Sovint els visitants comparen les vinyes de Vall de Baldomar amb jardins perfilats amb gust. És una imatge plaent i agradable, que té tot el sentit si pensem en el tipus de viticultura practicada: delicada i estricta alhora, ben modulada, d’una gran precisió.

ValldeBaldoma_Mosaicdevinyes_3ValldeBaldoma_Mosaicdevinyes_4ValldeBaldoma_Mosaicdevinyes_5